Du er her: Hjem / Aptering - ny film i serien: Viktige begrep i skogbruket
Denne filmen tar for seg begrepene aptering og sortiment, den forklarer enkelt hvordan vi deler opp trærne i tømmerstokker, for å få høyeste mulig verdi ut av hvert tre.
Spillelista: Viktige begreper i skogbruket tar opp sentrale begreper i skogbruket som kanskje ikke er så lette å forstå. Derfor har Skogkurs laget flere korte og lettfattelige filmer om temaene du ser til høyre.
Benytt anledningen til å abonnere på Skogkurs sin kanal på YouTube, du blir du automatisk varslet når nye filmer kommer til!
Her finner du Viktige begrep i skogbruket.
Under ser du noen av spillelistene som finnes på Skogkurs-kanalen som i alt inneholder 135 filmer. Noen filmer er forbeholdt deltakere på nettkurs, de aller fleste er åpent tilgjengelige.
Dato: 25.02.2019
Region: Hasugalandet
Varighet: 15 timer
Dato: 26.02.2019
Region: Bjugn
Varighet: 15 timer
Dato: 27.02.2019
Kommune: Voss
Varighet: 15 timer
Dato: 27.02.2019
Kommune: Askim
Varighet: 15 timer
Her finner du fire nettsider med skogstatistikk som oppdateres automatisk når nye data kommer til: Tømmerpriser, Regional avvirkning og tilvekst, Skogkulturkart og Kommunalt kart over skutt elg og hjort.
Veilederen er i stor grad en sammenstilling av faktaopplysninger som skal bidra til å aktivisere veilag for å sikre verdiene som skogsveiene representerer.
Hva er et bestand, bonitet, hogstklasse og relaskop? Skogbruket bruker mange faguttrykk som kan være greit å kjenne. I åtte filmer forklares betydningen av de viktigste.
Denne veileder har som mål å gi skogeier, forvalter eller rådgiver faglig og økonomisk råd vedrørende bestandspleie/tiltak i tett eller forsømt skog ved ulik høyde. Med ulik høyde, mener vi tiden fra skogen er forynget til det skal gjennomføres en hovedhogst.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.