Du er her: Hjem / VIRKESVERDI - nytt dataprogram for virkesutnytting og apteringsoppfølging
SKOGKURS tilbyr nå et helt nytt dataprogram for virkesutnytting- og apteringsoppfølging. Programmet kan installeres både på kontormaskiner og ute i hogstmaskinene. Lanseringen skjer på Hurdagene 16. og 17. september.
Den nye programvaren er utviklet av SKOGFORSK i Sverige, i samarbeid med SKOGKURS, norske og svenske skogorganisasjoner, entreprenører og maskinleverandører.
Programmet består av 3 deler:
Programvaren kan installeres både på kontoret (PC) og i hogstmaskinen. I hogstmaskin kan programmet kontinuerlig overvåke «opparbeiding» og «dimensjoner».
Programmet krever noe opplæring før det tas i bruk. SKOGKURS har utviklet et 4-timers kurs som kan kjøres lokalt i bedriften eller skogeierorganisasjonen. Instruktører på det nye kurset er Terje Stubberud fra Elverum og Kjetil Røste fra Hallingby.
Eksempel på skjermbilde fra Virkesverdi.
Anvendt skogbruksøkonomi og entreprenørskogbruket
Dato: 25.02.2019
Region: Hasugalandet
Varighet: 15 timer
Dato: 26.02.2019
Region: Bjugn
Varighet: 15 timer
Dato: 27.02.2019
Kommune: Voss
Varighet: 15 timer
Dato: 27.02.2019
Kommune: Askim
Varighet: 15 timer
Her finner du fire nettsider med skogstatistikk som oppdateres automatisk når nye data kommer til: Tømmerpriser, Regional avvirkning og tilvekst, Skogkulturkart og Kommunalt kart over skutt elg og hjort.
Veilederen er i stor grad en sammenstilling av faktaopplysninger som skal bidra til å aktivisere veilag for å sikre verdiene som skogsveiene representerer.
Hva er et bestand, bonitet, hogstklasse og relaskop? Skogbruket bruker mange faguttrykk som kan være greit å kjenne. I åtte filmer forklares betydningen av de viktigste.
Denne veileder har som mål å gi skogeier, forvalter eller rådgiver faglig og økonomisk råd vedrørende bestandspleie/tiltak i tett eller forsømt skog ved ulik høyde. Med ulik høyde, mener vi tiden fra skogen er forynget til det skal gjennomføres en hovedhogst.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.