Du er her: Hjem / Fagbrev i skogfaget
Utdanningssystemet gir voksne maskinførere med godkjent praksis anledning til å gå opp til teorieksamen for fagprøve og få fagbrev. MEF-skolen arrangerer derfor eksamensforberedende kurs med oppstart 13 januar 2017. Kurset finner sted på Rudshøgda i Hedmark. De som består den skriftlige eksamen kan deretter gå opp til en fagprøve som praksiskandidat.
Alle som ønsker å ta fagbrev innen skogfaget og kan dokumentere 5 års relevant praksis kan delta. Kurset strekker seg over 56 timer og gir deltakerne grunnlag for å bestå den teoretiske eksamen. Det faglige kravet vil være det samme som for lærlinger, og følger læreplan for Vg3.
Skogkurs er inne som samarbeidspart på det faglige området som er delt i to hovedområder:
Mer informasjon og påmelding her.
Anvendt skogbruksøkonomi og entreprenørskogbruket
Dato: 24.04.2018
Kommune: Gjøvik
Varighet: 4 timer
Dato: 25.04.2018
Kommune: Ringsaker
Varighet: 4 timer
Dato: 26.04.2018
Kommune: Steinkjer
Varighet: 10 timer
Dato: 26.04.2018
Kommune: Holtålen
Varighet: 15 timer
Metoden for miljøregistrering i skog (MiS) er blitt revidert. Alle prosjekter for miljøregistrering i skog med oppstart etter juni 2017 skal bruke ny, omarbeidet MiS-metodikk.
Her finner du gode råd om hvordan du kan bruke motorsaga på en sikker og effektiv måte.
Denne e-boka tar for seg de mest aktuelle temaer og problemstillinger som dukker opp for nye skogeiere - og henvender seg spesielt til nye skogeiere i Agderfylkene. Den er gratis og finnes i to utgaver: en iBooks som er beregnet på iPad og en PDF-utgave for andre plattformer.
Denne veileder har som mål å gi skogeier, forvalter eller rådgiver faglig og økonomisk råd vedrørende bestandspleie/tiltak i tett eller forsømt skog ved ulik høyde. Med ulik høyde, mener vi tiden fra skogen er forynget til det skal gjennomføres en hovedhogst.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.