Du er her: Hjem / Veivedlikehold - ny Skogkurs veileder
Uansett hvor gammel eller ny veien er, må den hvert eneste år sees etter og vedlikeholdes. Det er uten tvil billigere å drive jevnt vedlikehold, fremfor vedlikehold etter skippertaksmetoden.
Denne veilederen har hentet mye materiale og ideer fra temaboken om veivedlikehold som Skogkurs sist ga ut i 2007, som var en oppjustering av førsteutgaven fra 1987. Det har imidlertid skjedd veldig mye siden den gang, både med hensyn til kunnskap, redskap og metoder, så det er gjort mange endringer.
Last ned veilederen fra Kunnskapsskogen!
I og med at dette er en veileder og ikke en temabok, er innholdet også tilpasset i den retning. Det er i dag mye tilgjengelig digitalt materiale om temaet skogsbilvei, som er naturlig å linke til denne veilederen. Dette medfører at vi kan koble mye nyttig kunnskap sammen uten å måtte skrive alt på nytt.
Dato: 23.02.2019
Kommune: Aremark
Varighet: 7.5 timer
Dato: 23.02.2019
Region: Helgeland
Varighet: 15 timer
Dato: 25.02.2019
Kommune: Tønsberg
Varighet: 4 timer
Dato: 25.02.2019
Region: Hasugalandet
Varighet: 15 timer
Her finner du fire nettsider med skogstatistikk som oppdateres automatisk når nye data kommer til: Tømmerpriser, Regional avvirkning og tilvekst, Skogkulturkart og Kommunalt kart over skutt elg og hjort.
Veilederen er i stor grad en sammenstilling av faktaopplysninger som skal bidra til å aktivisere veilag for å sikre verdiene som skogsveiene representerer.
Hva er et bestand, bonitet, hogstklasse og relaskop? Skogbruket bruker mange faguttrykk som kan være greit å kjenne. I åtte filmer forklares betydningen av de viktigste.
Denne veileder har som mål å gi skogeier, forvalter eller rådgiver faglig og økonomisk råd vedrørende bestandspleie/tiltak i tett eller forsømt skog ved ulik høyde. Med ulik høyde, mener vi tiden fra skogen er forynget til det skal gjennomføres en hovedhogst.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.