Du er her: Hjem / Treffsikker ungdom
Årets Jakt- og Fiskedager på Elverum ble arrangert sist helg i godt sommervær med god oppslutning, hele 34 000 besøkende.
Bildet over: Grundig sikting gir presis felling.
Skogkurs er blant 12 av skogbrukets organisasjoner som samarbeider på Skogbrukstunet. I tillegg til våre skogrelaterte kurs, informerer vi bl. a. om våre kurstilbud innen utmarkssektoren, bl.a. kursserien Feltkontroll av hjorteviltkjøtt.
Kursserien Aktivt Skogbruk ble presentert gjennom konkurranse i presisjonsfelling med ”Felle-Jon”. I år traff hele 86 personer ballingen med den 7 meter lange fellestanga. Det var ca 15 % av de som forsøkte seg som «tømmerhoggere».
Årets hovedpremie ble donert av Stihl, en flunkende ny motorsag. Årets heldige uttrekte blant de treffsikre, ble Markus Wessel Finstad, 12 år fra Elverum. Han traff i første forsøk og var straks rimelig sikker på at saga ville bli hans.
Dato: 25.02.2019
Region: Hasugalandet
Varighet: 15 timer
Dato: 26.02.2019
Region: Bjugn
Varighet: 15 timer
Dato: 27.02.2019
Kommune: Voss
Varighet: 15 timer
Dato: 27.02.2019
Kommune: Askim
Varighet: 15 timer
Her finner du fire nettsider med skogstatistikk som oppdateres automatisk når nye data kommer til: Tømmerpriser, Regional avvirkning og tilvekst, Skogkulturkart og Kommunalt kart over skutt elg og hjort.
Veilederen er i stor grad en sammenstilling av faktaopplysninger som skal bidra til å aktivisere veilag for å sikre verdiene som skogsveiene representerer.
Hva er et bestand, bonitet, hogstklasse og relaskop? Skogbruket bruker mange faguttrykk som kan være greit å kjenne. I åtte filmer forklares betydningen av de viktigste.
Denne veileder har som mål å gi skogeier, forvalter eller rådgiver faglig og økonomisk råd vedrørende bestandspleie/tiltak i tett eller forsømt skog ved ulik høyde. Med ulik høyde, mener vi tiden fra skogen er forynget til det skal gjennomføres en hovedhogst.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.