Du er her: Hjem / Kurs / Jakt og Utmarksnæring / Utmark som næring
Startdato:
16.08.2018
Sluttdato:
17.08.2018
Varighet:
10.5 timer
Kurssted:
Honne Hotell og Konferansesenter, Biri
Kurskategori:
Til:
Innen:
14.08.2018
Tidspunkt: 16. august, 2018 kl. 11.30 - 17. august kl. 13.00
Ansvarlig for Vilt og utmarksnæring
950 87 195
Skogkurs og NORSKOG inviterer til et fagseminar med tema: Utmark som næring. Seminaret vil foregå som et lunsj til lunsj arrangement på Honne Hotell og Konferansesenter, 16.-17. august 2018.
Målgruppen for seminaret er eiere og/eller forvaltere av eiendommer som har eller vil ha utmarka som en del av inntektsgrunnlaget, samt andre som er interessert i temaet.
Med tanke på fremtidige utmarksforvaltere gir vi betydelig rabatt til medlemmer av NORSKOG Ung, studenter fra Høgskolen i Innlandet - Evenstad og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet – Ås.
I samarbeid med NORSKOG utvikler Skogkurs et opplæringstilbud innen Utmark som næring. Dette vil tilbys både som et tradisjonelt kurs og nettkurs – og er et av temaene på seminaret. Hovedfokuset for kurset vil ligge på:
Aktuelle Seminartemaer:
En viktig del av seminaret er erfaringsutveksling:
Del dine erfaringer – og bli inspirert av andres!
Meld deg på og tips gjerne andre interesserte!
Skogshønsene jerpe, orrfugl og storfugl krever at det tas hensyn til viktige biotoper ved skogbrukstiltak. Mye ny kunnskap fra forskningsprosjekter og praktisk forvaltning har kommer den senere tid.
Verdifull Jakt startet opp sommeren 2011 og hadde som formål å bidra til økt omsetning for de jaktturismebedriftene som deltok i prosjektet, noe det også gjorde for de 12 bedriftene som deltok.
I løpet av prosjektperioden ble det utviklet og testet ut kompetansetiltak rettet mot grunneiere og andre for å stimulere til entreprenørskap og nyskaping i og rundt vernede områder.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.
Årlig felles 6 500 ton hjorteviltkjøtt, hvorav 15 % leveres til viltbehandlingsanlegg. 85 % tas hånd om av jegerne og jaktlagene til egen husholdning og til lokal foredling. Bearbeiding og salg av viltkjøtt til andre er regulert gjennom bestemmelser som er vanskelig og til dels lite kjent. Mattilsynet skal kontrollere at bestemmelsene håndheves.