VIS KURSMENY

SKJUL KURSMENY

Kursbeskrivelser

Utmark som næring

Gjøvik, 16.08.2018

Kursdata

  • Startdato:

    16.08.2018


    Sluttdato:

    17.08.2018

  • Varighet:

    10.5 timer

  • Kurssted:

    Honne Hotell og Konferansesenter, Biri

  • Kurskategori:

    Jakt og Utmarksnæring

  • 1 500,-
  • Påmelding

  • Til:

    Meld deg på her!

  • Innen:

    14.08.2018

  • Tilleggsinformasjon

    Tidspunkt: 16. august, 2018  kl. 11.30 - 17. august  kl. 13.00


  • Instruktør / kursleder

  • Prosjektleder

    Dagh Bakka


    Vilt og utmarksnæring

    950 87 195

    db@skogkurs.no

  • Finn andre ansatte

    Kurssted vist i kart:

    Kursbeskrivelse

    Utmark som næring

    Skogkurs og NORSKOG inviterer til et fagseminar med tema: Utmark som næring. Seminaret vil foregå som et lunsj til lunsj arrangement på Honne Hotell og Konferansesenter, 16.-17. august 2018.

    Målgruppen for seminaret er eiere og/eller forvaltere av eiendommer som har eller vil ha utmarka som en del av inntektsgrunnlaget, samt andre som er interessert i temaet.

    Med tanke på fremtidige utmarksforvaltere gir vi betydelig rabatt til medlemmer av NORSKOG Ung, studenter fra Høgskolen i Innlandet - Evenstad og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet – Ås.


    Program


    I samarbeid med NORSKOG utvikler Skogkurs et opplæringstilbud innen Utmark som næring. Dette vil tilbys både som et tradisjonelt kurs og nettkurs – og er et av temaene på seminaret. Hovedfokuset for kurset vil ligge på:

    • jakt og innlandsfiske - potensiale og muligheter
    • ressurskartlegging
    • hvilke tjenester kan tilbys på eiendommen
    • utvikling og tilrettelegging av andre utmarksbaserte tjenester og produkter.

    Aktuelle Seminartemaer:

    • Salgskanalene Fishspot og Huntspot
    • Utviklingspotensialet i en aktiv og bærekraftig utmarksforvaltning
    • Naturbaserte opplevelser i Trysil
    • Innovasjon Norge sin rolle
    • Økonomi innen utmarkssatsningen
    • Utvikling og salg av jakt- og fiskeprodukter
    • Norge som jaktdestinasjon for utenlandske jegere
    • Etikk og moral i norske jaktprodukter
    • Utnyttelse av viltkjøttet.

    En viktig del av seminaret er erfaringsutveksling:
    Del dine erfaringer – og bli inspirert av andres!

    Meld deg på og tips gjerne andre interesserte!

  • Del på sosiale medier:
  • Kurskalender

  • Butikk

    Butikk

    Elgbeitetaksering

    Flere elgområder i landet blir utsatt for overbeite. Det gir svakere dyr og store skogskader i lang tid framover. Med beitetaksering etter denne utvidede standarden, vil forvaltere av elg og skog få oversikt og holde kontroll med beitet, og det blir lettere holde elgstammen på bærekraftig nivå.

  • 120,-
  • Pris eks. frakt

    Ettersøk - av skadet hjortevilt

    Engasjementet i temaet ettersøk av skadet hjortevilt startet våren 2007 med et tredagers seminar med nordiske forelesere og stor deltagelse. Mange av deltagerne var kommunale ettersøksjegere fra viltnemder, fallviltgrupper og ettersøksringer.

  • 200,-
  • Pris eks. frakt

    Jaktsalg - Temahefte

    Heftet setter fokus på tilrettelegging og salg av jaktmuligheter og tilleggstjenester.

  • 180,-
  • Pris eks. frakt

    Jaktledelse - Temahefte

    JAKTLEDELSE er skrevet med henblikk på dokumentasjon og bakgrunnstoff for SKIs kurs i Jaktledelse. Heftet står selvstendig, og kan derfor brukes ved ulike former for organisert opplæring eller ved selvstudium.

  • 200,-
  • Pris eks. frakt

    Jaktguiding - Temahefte

    Kompetanseheving for los og fører ved tilrettelagte jakter.

  • 180,-
  • Pris eks. frakt

    Vis flere produkter

    Kunnskap

    Kunnskap

    Skogshøns og skogbruk

    Skogshønsene jerpe, orrfugl og storfugl krever at det tas hensyn til viktige biotoper ved skogbrukstiltak. Mye ny kunnskap fra forskningsprosjekter og praktisk forvaltning har kommer den senere tid.

  • Les artikkel
  • Verdifull jakt

    Verdifull Jakt startet opp sommeren 2011 og hadde som formål å bidra til økt omsetning for de jaktturismebedriftene som deltok i prosjektet, noe det også gjorde for de 12 bedriftene som deltok.

  • Les artikkel
  • Næringsutvikling i og omkring vernede områder

    I løpet av prosjektperioden ble det utviklet og testet ut kompetansetiltak rettet mot grunneiere og andre for å stimulere til entreprenørskap og nyskaping i og rundt vernede områder.

  • Les artikkel
  • Feltkontroll av hjorteviltkjøtt

    Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.

  • Les artikkel
  • Lokal foredling av hjorteviltkjøtt

    Årlig felles 6 500 ton hjorteviltkjøtt, hvorav 15 % leveres til viltbehandlingsanlegg. 85 % tas hånd om av jegerne og jaktlagene til egen husholdning og til lokal foredling. Bearbeiding og salg av viltkjøtt til andre er regulert gjennom bestemmelser som er vanskelig og til dels lite kjent. Mattilsynet skal kontrollere at bestemmelsene håndheves.

  • Les artikkel
  • Vis flere artikler

    Facebook