VIS KURSMENY

SKJUL KURSMENY

Kursbeskrivelser

Fagsamling - Feltkontrollører av hjorteviltkjøtt

Flå, 16.01.2018

Fagsamling

Kursdata

  • Dato:

    16.01.2018

  • Varighet:

    4 timer

  • Kurssted:

    Jakt- og Fiskesenteret NJFF, Flå

  • Kurskategori:

    Jakt og Utmarksnæring

  • 450,-
  • Påmelding

  • Til:

    Meld deg på her!

  • Innen:

    12.01.2018

  • Tilleggsinformasjon

    Tidspunkt: 17.00 - 21.00

    NB! Denne fagsamlingen er for feltkontrollører som har tatt kurset for noen år siden.


  • Instruktør / kursleder

  • Prosjektleder

    Dagh Bakka


    Vilt og utmark

    950 87 195

    db@skogkurs.no

  • Finn andre ansatte

    Kurssted vist i kart:

    Kursbeskrivelse

    Fagsamling - Feltkontrollører av hjorteviltkjøtt

    De første kursene i Feltkontroll av hjorteviltkjøtt ble arrangert i 2010. Etter 210 kurs er over 6 000 deltagere utdannet som feltkontrollører i regi av Skogkurs.

    Det har skjedd en del innenfor hjorteviltkjøttomsetningen og annet som berører feltkontrollordningen siden 2010. Det kan i korthet nevnes bly i viltkjøtt, CWD og forandringer i Bransjestandarden.

    Når man er utdannet Feltkontrollør, kreves det ikke ytterlige kursing, men behovet for faglig påfyll og erfaringsutveksling burde være til stede. 

    Hensikt :  Gi feltkontrollører mulighet for å tilegne seg informasjon om nye utfordringer og problemstillinger. Samt å kunne diskutere hvordan ordningen fungerer i praksis.

    Målgruppe: Personer som har tatt kurset Feltkontroll av hjorteviltkjøtt og andre interesserte.

    Sentrale  emner :            

    • Bly i viltkjøtt
    • CWD og ny forskrift
    • Forandringer i Bransjestandarden
    • Video om slakting og kjøttkontroll
    • Erfaringsutvekslinger vedrørende feltkontrollører og feltkontroll.
  • Del på sosiale medier:
  • Kurskalender

  • Butikk

    Butikk

    Ettersøk - av skadet hjortevilt

    Engasjementet i temaet ettersøk av skadet hjortevilt startet våren 2007 med et tredagers seminar med nordiske forelesere og stor deltagelse. Mange av deltagerne var kommunale ettersøksjegere fra viltnemder, fallviltgrupper og ettersøksringer.

  • 180,-
  • Pris eks. frakt

    Jaktsalg - Temahefte

    Heftet setter fokus på tilrettelegging og salg av jaktmuligheter og tilleggstjenester.

  • 180,-
  • Pris eks. frakt

    Jaktledelse - Temahefte

    JAKTLEDELSE er skrevet med henblikk på dokumentasjon og bakgrunnstoff for SKIs kurs i Jaktledelse. Heftet står selvstendig, og kan derfor brukes ved ulike former for organisert opplæring eller ved selvstudium.

  • 180,-
  • Pris eks. frakt

    Jaktguiding - Temahefte

    Kompetanseheving for los og fører ved tilrettelagte jakter.

  • 180,-
  • Pris eks. frakt

    Innføring i utmarksbasert reiseliv, med vekt på vertskapsrollen.

    Heftet ”Innføring i utmarksbasert reiseliv, med vekt på vertskapsrollen” er kurslitteratur for et todagers kurs med samme navn. Heftet tar for seg sentrale tema rundt oppstart av en bedrift innenfor utmarksbasert reiseliv.

  • 120,-
  • Pris eks. frakt

    Vis flere produkter

    Kunnskap

    Kunnskap

    Skogshøns og skogbruk

    Skogshønsene jerpe, orrfugl og storfugl krever at det tas hensyn til viktige biotoper ved skogbrukstiltak. Mye ny kunnskap fra forskningsprosjekter og praktisk forvaltning har kommer den senere tid.

  • Les artikkel
  • Verdifull jakt

    Verdifull Jakt startet opp sommeren 2011 og hadde som formål å bidra til økt omsetning for de jaktturismebedriftene som deltok i prosjektet, noe det også gjorde for de 12 bedriftene som deltok.

  • Les artikkel
  • Næringsutvikling i og omkring vernede områder

    I løpet av prosjektperioden ble det utviklet og testet ut kompetansetiltak rettet mot grunneiere og andre for å stimulere til entreprenørskap og nyskaping i og rundt vernede områder.

  • Les artikkel
  • Feltkontroll av hjorteviltkjøtt

    Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.

  • Les artikkel
  • Vis flere artikler

    Facebook