VIS KURSMENY

SKJUL KURSMENY

Kursbeskrivelser

Utmark som næring

Ås, 31.05.2019

Jakttårn

Kursdata

  • Startdato:

    31.05.2019


    Sluttdato:

    01.06.2019

  • Varighet:

    15 timer

  • Kurssted:

    Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Samfunnet: Olav L. Moens plass 1. 1432 Ås

  • Kurskategori:

    Jakt og Utmarksnæring

  • 2 300,-
  • Påmelding

  • Til:

    Klikk her for å melde deg på!

  • Innen:

    26.05.2019

  • Tilleggsinformasjon

    Pris:
    - Ordinær pris: kr 2300,-
    - Studentpris: kr 1800,-

    Tidspunkt:
    31. mai  kl. 16:00 - 22:00 og 1. juni kl. 08:00 - 17:00. 


  • Instruktør / kursleder

  • Prosjektleder

    Dagh Bakka


    Ansvarlig for Vilt og utmarksnæring

    950 87 195

    db@skogkurs.no

  • Finn andre ansatte

    Kurssted vist i kart:

    Kursbeskrivelse

    Utmark som næring

    Kurset har produktutvikling av jakt og innlandsfiske som hovedfokus, men vektlegger også tilrettelegging av andre aktiviteter som vandring, sykling, padling og åtefotografering.

    Kurset går over to dager - 15 timer - med instruktør, det foreligger kurshefte om temaet.

    Målgrupper:

    • Grunneiere som vil kartlegge og utvikle utmarks-ressursene på sin eiendom
    • Jakt- og/eller fiskeguider
    • Tilbydere av reiselivstjenester
    • Studenter ved høyskole og universitet med studier innen utmarksforvaltning, jakt, fiske, naturveiledning ol
    • Deltagere på voksenagronomkurs som vil øke kunnskapen om utmark som næring og utvikling av dette
    • Lærere/instruktører på videregående skoler med naturbruk.

    Kursinnhold:

    • Ressursgrunnlaget og verdiskapning
    • Jakt. Viltarter og jaktformer
    • Jakt. Markedet og produktutvikling
    • Jakt. Prissystemer
    • Fiske. Ressursgrunnlaget
    • Fiske. Markedet og fiskeren
    • Fiske. Fiskeguiden
    • Bygdebaserte opplevelser
    • Kajakk, sykling og åtefotografering.
    • Økonomi
    • Gruppearbeid og erfaringsutveksling
    • Gruppebesvarelser
    • Diskusjon og oppsummering.
       

     

  • Del på sosiale medier:
  • Kurskalender

  • Butikk

    Butikk

    Elgbeitetaksering

    Flere elgområder i landet blir utsatt for overbeite. Det gir svakere dyr og store skogskader i lang tid framover. Med beitetaksering etter denne utvidede standarden, vil forvaltere av elg og skog få oversikt og holde kontroll med beitet, og det blir lettere holde elgstammen på bærekraftig nivå.

  • 120,-
  • Pris eks. frakt

    Ettersøk - av skadet hjortevilt

    Engasjementet i temaet ettersøk av skadet hjortevilt startet våren 2007 med et tredagers seminar med nordiske forelesere og stor deltagelse. Mange av deltagerne var kommunale ettersøksjegere fra viltnemder, fallviltgrupper og ettersøksringer.

  • 200,-
  • Pris eks. frakt

    Jaktledelse - Temahefte

    JAKTLEDELSE er skrevet med henblikk på dokumentasjon og bakgrunnstoff for SKIs kurs i Jaktledelse. Heftet står selvstendig, og kan derfor brukes ved ulike former for organisert opplæring eller ved selvstudium.

  • 200,-
  • Pris eks. frakt

    Jaktguiding - Temahefte

    Kompetanseheving for los og fører ved tilrettelagte jakter.

  • 180,-
  • Pris eks. frakt

    Vis flere produkter

    Kunnskap

    Kunnskap

    Skogshøns og skogbruk

    Skogshønsene jerpe, orrfugl og storfugl krever at det tas hensyn til viktige biotoper ved skogbrukstiltak. Mye ny kunnskap fra forskningsprosjekter og praktisk forvaltning har kommer den senere tid.

  • Les artikkel
  • Verdifull jakt

    Verdifull Jakt startet opp sommeren 2011 og hadde som formål å bidra til økt omsetning for de jaktturismebedriftene som deltok i prosjektet, noe det også gjorde for de 12 bedriftene som deltok.

  • Les artikkel
  • Næringsutvikling i og omkring vernede områder

    I løpet av prosjektperioden ble det utviklet og testet ut kompetansetiltak rettet mot grunneiere og andre for å stimulere til entreprenørskap og nyskaping i og rundt vernede områder.

  • Les artikkel
  • Feltkontroll

    Feltkontroll av hjorteviltkjøtt

    Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.

  • Les artikkel
  • Foredling av hjorteviltkjøtt

    Årlig felles 6 500 ton hjorteviltkjøtt, hvorav 15 % leveres til viltbehandlingsanlegg. 85 % tas hånd om av jegerne og jaktlagene til egen husholdning og til lokal foredling. Bearbeiding og salg av viltkjøtt til andre er regulert gjennom bestemmelser som er vanskelig og til dels lite kjent. Mattilsynet skal kontrollere at bestemmelsene håndheves.

  • Les artikkel
  • Vis flere artikler

    Facebook