Lokal foredling av hjorteviltkjøtt

Lokal foredling av hjorteviltkjøtt - nytt kurstilbud

Kursene er særlig tiltenkt personer som driver eller vurderer å starte lokal viltkjøtt-foredling som lokale detaljister. De to første kursene er planlagt i mars 2018 henholdsvis i Trøndelag og på Østlandet.


Lokal foredling av hjorteviltkjøtt - Trondheim, 14.03.2018

Lokal foredling av hjorteviltkjøtt - Gjøvik, 22.03.2018
 

Årlig felles 6 500 tonn hjorteviltkjøtt, hvorav 15 % leveres til viltbehandlingsanlegg. 85 % tas hånd om av jegerne og jaktlagene til egen husholdning og til lokal foredling. Bearbeiding og salg av viltkjøtt til andre er regulert gjennom bestemmelser som er vanskelig og til dels lite kjent. Mattilsynet skal kontrollere at bestemmelsene håndheves. Kurset fokuserer på krav og råd i forbindelse med etablering og drift av småskala anlegg.

Sentrale emner:

  • Regler for omsetning av hjorteviltkjøtt
  • Registrering av virksomheten
  • Virksomhetens ansvar
  • Krav til lokaler og utstyr
  • Krav til driften
  • Internkontroll og HACCP
  • Krav til produktene
  • Krav til merking og sporing

Prosjektgruppe for kursutvikling:
Prosjektansvarlig: Skogkurs v/ Gunnar O. Hårstad
Prosjektpartner: NORSKOG v/Ole Erik Elsrud
Mattilsynet: Trude Longva, Urd Langeland, Catherine Signe Svindland med flere
Skogeierforbundet: Vidar Holthe
Hanen: Per Martinsen
Skogkurs Dagh Bakka
I arbeidet tillegg er Nofima og Animalia kontaktet og har gitt innspill.

Økonomisk bidrag er gitt av Skogtiltaksfondet, BU-midler og Landbrukets Utviklingsfond

 

 

Kontakt

  • Gunnar O. Hårstad

    Seniorrådgiver

    Elgbeitetaksering mm.

    Telefon: 917 23 876

    E-post: goh@skogkurs.no