Du er her: Hjem / Foredling av hjorteviltkjøtt - nytt kurskonsept
I begynnelsen av juni arrangerte Skogkurs kurset «Foredling av hjorteviltkjøtt» på Jakt og Fiskesenteret på Flå. Kurset gikk over to dager hvor første dag var teoretisk med fokus på etablering og drift av mindre anlegg. Andre dag tok for seg praktisk nedskjæring av hjort for salg.
Forelesere første dag var Janne Holte fra Mattilsynet og Dagh Bakka fra Skogkurs. Temaene var blant annet de krav som stilles og hvordan man etablerer og drifter småskala foredlings-anlegg for hjorteviltkjøtt.
Dag to med nedskjæring av hjort var Ivar Johnny Hellerud fra Animalia instruktør - på det øverste bildet viser han frem slaktekniver som egner seg til partering. Han fokuserte på utstyr, sikkerhet, hygiene, skjæring og skjæreøkonomi før han demonstrerte nedskjæring av en halv hjortebukk. Deretter var det deltagernes tur og i alt seks hjorter ble skåret ned og gjort klare for salg.
Neste kurs i foredling av hjortevilt er:
4. og 5. september i Overhalla, Trøndelag
6. og 7. november i Froland i Agder.
Kursdeltagerne fikk også skjære selv.
Dato: 20.01.2021
Kommune: Nordre Land
Varighet: 4 timer
Dato: 20.01.2021
Region: Hele landet
Varighet: 4 timer
Dato: 21.01.2021
Kommune: Voss
Varighet: 15 timer
Dato: 22.01.2021
Region: Os
Varighet: 15 timer
Filmklippene skal bidra til færre ulykker og bedre arbeidsmiljø ved å fokusere på de mest utsatte arbeidsoperasjonene ved bruk av motorsag og hvordan gjennomføre disse på en sikker måte.
Hva er et bestand, bonitet, hogstklasse og relaskop? Skogbruket bruker mange faguttrykk som kan være greit å kjenne. I åtte filmer forklares betydningen av de viktigste begrepene.