Du er her: Hjem / Skogkurs utvikler ny E-læringsplattform for skogbruket i Norge
I dag har Skogkurs tatt sats og signert utvikling av en ny E-læringsplatform som kan forene skogbruket i Norge. Valget falt på verdens mest brukte digitale læringsplattform Moodle, og deres rykende ferske løsning for næringslivet «Moodle Workplace». En felles E-læringsløsning for skognæringen i Norge har vært på agendaen for Skogkurs over lengre tid, og adm dir Eva Skagestad er både glad og spent når valget nå er tatt!
«Vi har hele tiden hatt dialog med næringen, som signaliserer et ønske om et bedre nettbasert kurstilbud. I juni i år kom også NOU 2019:12 – Lærekraftig utvikling, og denne understreker det økende behovet for digitale fleksible opplæringstilbud, og signaliserer økt satsning på dette fra myndighetenes side», sier Skagestad.
Alf Martin Johnsen i Efaktor på Lillehammer (bildet) bekrefter at Moodle Workplace er et godt valg. Moodle er i utgangspunktet en open-source-løsning og anvendes av over 150 millioner kursdeltakere verden over. Efaktor har vært Moodle-partner for Norge i 8 år, og ser på nye Moodle Workplace for bedrifter som et svært godt verktøy for skogbrukets behov.
«-Med Moodle Workplace får skognæringen i Norge et kraftig og solid læringsplattform med stor fleksibilitet både teknisk og pedagogisk sett. Moodle Workplace gir muligheter for å bygge en felles løsning der faginnholdet i kurs kan deles og anvendes av alle. Samtidig kan den enkelte organisasjon gjøre individuelle tillegg og tilpasninger, og har full kontroll på sine deltakere» betrygger Alf Martin. Mer om dette på nettsiden vår, på Kunnskapsskogen.
- Vi har også vurdert å gå veien om et bredt prosjekt, søkt midler i ulike fond, og kanskje fått delfinansiering på den måten. Men dette tar lang tid, og vi opplever at aktørene rundt oss ønsker å se løsningen før de vil gå videre. Innhold og utvikling av tilbudet utover denne første fasen, vil selvfølgelig gjøres i tett samarbeid med organisasjonene og gjerne finansiert gjennom samarbeidsprosjekter, sier Skagestad.
Dato: 10.12.2019
Kommune: Lillesand
Varighet: 15 timer
Dato: 11.12.2019
Region: Setesdal (Iveland- Bykle)
Varighet: 4 timer
Dato: 11.12.2019
Region: Sogndal
Varighet: 15 timer
Dato: 19.12.2019
Kommune: Nome
Varighet: 15 timer
1. januar 2002 trådte bestemmelsene om krav om dokumentert sikkerhetsopplæring i kraft for landbruket. Forskriften retter seg blant annet mot virksomheter og familiebruk i landbruket.
Bruken av snø og is som transportbane har lange tradisjoner, men kunnskapene er i ferd med å bli glemt. Vinterbilveger og isveger er en faglig veileder for dem som ønsker å ta metodene i bruk.
Hva er et bestand, bonitet, hogstklasse og relaskop? Skogbruket bruker mange faguttrykk som kan være greit å kjenne. I åtte filmer forklares betydningen av de viktigste begrepene.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.
Første betingelsen for å unngå kostnader er å kjenne kostnadsdriverne. Deretter kan vi sette inn tiltak - kortsiktige og langsiktige.