Du er her: Hjem / Skoglekene 2018 – påmeldingen har åpnet
Skoglekene er en konkurranse i skogkunnskap og friluftsliv for landets 5. klassinger. De innledende rundene gjennomføres i egen nærskog, med Skogselskapet som en mulig samarbeidspart. Fylkesvinnerne møtes til finale på Norsk Skogmuseum 6. juni 2018.
Det viktigste i Skoglekene er at nærskogen tas aktivt i bruk, og at elevene lærer en del om skogen. Elevene må selv være aktive i besvarelsene. For øvrig er det få regler, noe som gir handlingsrom for å løse oppgavene slik man selv vil.
Skoglekene startet i Hedmark fylke, etter initiativ fra Hamar Naturskole. Skoglekene ble arrangert som en landsdekkende konkurranse for første gang i fjor. Fjorårets deltakere takket for morsomme oppgaver, og et opplegg som økte motivasjonen og læringsutbyttet innenfor temaet skog. Skoglekene er i dag et samarbeid mellom Hamar Naturskole, Skogselskapet, Norsk Skogmuseum og Skogkurs.
Påmeldingen er allerede i gang, og første runde åpner 1. september.
For mer informasjon og påmelding:
Dato: 10.12.2019
Kommune: Lillesand
Varighet: 15 timer
Dato: 11.12.2019
Region: Setesdal (Iveland- Bykle)
Varighet: 4 timer
Dato: 11.12.2019
Region: Sogndal
Varighet: 15 timer
Dato: 19.12.2019
Kommune: Nome
Varighet: 15 timer
1. januar 2002 trådte bestemmelsene om krav om dokumentert sikkerhetsopplæring i kraft for landbruket. Forskriften retter seg blant annet mot virksomheter og familiebruk i landbruket.
Bruken av snø og is som transportbane har lange tradisjoner, men kunnskapene er i ferd med å bli glemt. Vinterbilveger og isveger er en faglig veileder for dem som ønsker å ta metodene i bruk.
Hva er et bestand, bonitet, hogstklasse og relaskop? Skogbruket bruker mange faguttrykk som kan være greit å kjenne. I åtte filmer forklares betydningen av de viktigste begrepene.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.
Første betingelsen for å unngå kostnader er å kjenne kostnadsdriverne. Deretter kan vi sette inn tiltak - kortsiktige og langsiktige.