Du er her: Hjem / Skogkurs med podkast om skogbruket i Norge
Podcasten med navnet Skogkurspodden er ment som et kombinert informasjons- og diskusjonsmedium der gjester i studio tar opp ulike temaer knyttet til norsk skogbruk.
På bildet over ser vi Martin Bråthen, Martin Moi Stener og Eva Skagestad i gang med «podkasting»
Den første podcasten er et tilbakeblikk på skogsertifiseringens historie i Norge, og hvordan vi har kommet fram dagens sertifiseringssystemer. I denne episoden deltar Trygve Øvergård, Martin Moi Stener og Eva Skagestad.
Senere podkaster vil ta opp temaer som:
Podkasten er tilgjengelig for avspilling direkte fra våre nettsider og etter hvert nedlastbar via ITunes til apper som Podkaster (iPhone) og Podcast Go, BeyondPod (Android).
Skogkurspodden 01 - Miljøsertifisering av skogbruket i Norge
Vi ønsker gjerne tilbakemeldinger og konstruktive forslag.
God lytting!
Dato: 06.01.2020
Region: Nordre Sunnmøre
Varighet: 15 timer
Dato: 08.01.2020
Kommune: Åmli
Varighet: 4 timer
Dato: 08.01.2020
Kommune: Steinkjer
Varighet: 15 timer
Dato: 09.01.2020
Region: Sandane
Varighet: 15 timer
1. januar 2002 trådte bestemmelsene om krav om dokumentert sikkerhetsopplæring i kraft for landbruket. Forskriften retter seg blant annet mot virksomheter og familiebruk i landbruket.
Bruken av snø og is som transportbane har lange tradisjoner, men kunnskapene er i ferd med å bli glemt. Vinterbilveger og isveger er en faglig veileder for dem som ønsker å ta metodene i bruk.
Hva er et bestand, bonitet, hogstklasse og relaskop? Skogbruket bruker mange faguttrykk som kan være greit å kjenne. I åtte filmer forklares betydningen av de viktigste begrepene.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.
Første betingelsen for å unngå kostnader er å kjenne kostnadsdriverne. Deretter kan vi sette inn tiltak - kortsiktige og langsiktige.