VIS KURSMENY

SKJUL KURSMENY

Kursbeskrivelser

Workshop: Jakt og jaktopplevelser som næring - Avlyst

- Avlyst pga situasjonen med koronavirus

Gjøvik - AVLYST - , 18.03.2020

Kursdata

  • Startdato:

    18.03.2020


    Sluttdato:

    19.03.2020

  • Varighet:

    10 timer

  • Kurssted:

    Honne Hotell og Konferansesenter

  • Kurskategori:

    Jakt og Utmarksnæring

  • 990,-

    (inkl. lunsj)

  • Påmelding

  • Til:

    Beklager - workshopen er avlyst pga situasjonen med koronavirus.


    Deltakerbegrensning: Minimum 20, Maksimum 55

  • Innen:

    21.02.2020

  • Tilleggsinformasjon

    Tidspunkt: 18 . mars 11.00- 19.00 (middag)

     19.mars 08.30- 13.00 (lunsj)


  • Kursbeskrivelse

    Workshop: Jakt og jaktopplevelser som næring - Avlyst

    – stort potensiale, men lykkes vi?

    Målgruppe:

    Rettighetshavere og andre som ønsker å utvikle jakt og jaktopplevelser som næring.

    Workshopen vil ha følgende bolker:

    • Status og trender
    • Potensiale og muligheter
    • Samarbeide og profesjonalisering
    • Jegerne, viltet og veien videre

    Program:

    PROGRAM: Jakt og jaktopplevelser som næring

    Tidspunkt

    Onsdag 18. mars

    11.00 – 12.00

    Ankomst og registrering. Innsjekk.

    12.00 – 13.00

    Lunsj. Buffet.

    13.00 – 15.00

    Status og trender

     

    Åpning, praktisk info. v/ordstyrer Pål K. Medhus

    Handlingsplan for jakt og jaktopplevelser, bakgrunn for satsingen. Espen Stokke, Landbruk og Matdepartementet og Haaken Christensen, Innovasjon Norge

    Trender – Bygda og jakten. Samfunnet i endring. Sosiale medier. Påvirkning utenfra. Hvor går veien videre?  Bjørn Egil Flø, NIBIO

    Suksesskriterier og flaskehalser for å lykkes med jakt som næring – resultater fra fokusgrupper. Oddgeir Andersen, NINA

    Dialog med salen om status og trender

    Kaffepause med noe å bite i

    15.00 – 18.15

    Potensiale og muligheter

     

    Potensialet for økt verdiskaping fra jakt og jaktopplevelser. Oddgeir Andersen, NINA

    Tilgjengelig jakt for alle! Fra kortsalg og lavterskel til eksklusiv jakt og anbud. Gudmund Nygaard, Huntspot/Inatur

    Hvordan utnytte elgen best mulig? Jakt selvfølgelig, men hva med andre måter å utnytte elgen på?  Frank Robert Lund / Mathea Liberg Sætre, Trysilvassdragets Skogeierlag.

    Dialog med salen om potensiale og muligheter

    Pause, mingling, kake

    Jakt som inntektskilde – jaktentreprenøren Eksempler fra vest og øst.

    Arve Aarhus, Utmarksavdelinga Vest AS

    Nord-Odal kommune- tilrettelagt jakt og kommersielle produkter.

    Tilrettelagte kortidsjakt og tradisjonell utleie.

    Kristian Noer, Nord Odal Kommune

    18.00 – 18.15

    Oppsummering og dialog med salen

    19.00

    Middag

    Ca 21.00

    Jaktquiz

     

    Tidspunkt

    Torsdag 19. mars

    07.30 - 08.30

    Frokost

    08.30 – 08.35

    Dagen i dag   

    08.35 – 11.00

    Samarbeid og profesjonalisering

     

    Hvordan blir Norge oppfattet som jaktdestinasjon fra utlandet? Frank Robert Lund, Diana Jaktreiser i Norge

    Jakt som inntektskilde – Jaktguiden. Dagh Bakka, Skogkurs.

    Kurs og kompetansebygging Haaken Christensen, Innovasjon Norge og Dagh Bakka, Skogkurs

    Hva er et godt jaktprodukt? Jakt og jaktopplevelser i et filmperspektiv. v/Martin Blom

    Dialog med salen om samarbeid og profesjonalisering

    Pause, mingling, noe å bite i - UTSJEKK

    11.00 – 13.00

    Jegerne, viltet og veien videre

     

    Jakt og sosiale medier. v/influenser (ikke avklart)

    Rekruttering - hvordan tar vi hånd om nye jegere?

    Introjakt, Hva etterspør den norske jegeren? Jaktas omdømme.

    Webjørn Svendsen, NJFF

    Viltkjøttet – en viktig del av opplevelsen, v/ Innovasjon Norge

    Oppsummering og avsluttende diskusjon. Veien videre.

    13.00 – 14.00

    Lunsj og avreise.

     

    Vi legger opp til mye dialog med salen i programmet. Konferansier og ordstyrer er Pål K. Medhus, Høve Støtt og Opplevelseskurset.no

    • Handlingsplan for jakt og jaktopplevelser, kort oppsummering, bakgrunn for satsingen på høstbart vilt. Haaken Christensen, Innovasjon Norge og Espen Stokke, Landbruks- og matdepartementet.

    Status og trender

    • Trender – jaktens status i 2020. Bjørn Egil Flø, NIBIO        
    • Suksesskriterier og flaskehalser for å lykkes med jakt som næring – resultater fra fokusgrupper. Oddgeir Andersen, NINA 
    • Tilgjengelig jakt for alle! Fra kortsalg og lavterskel til eksklusiv jakt og anbud. Gudmund Nygaard, Huntspot/Inatur.              

    Potensiale og muligheter

    • Potensialet for økt verdiskaping fra jakt og jaktopplevelser. Oddgeir Andersen, NINA
    • Hvordan utnytte elgen best mulig? Jakt selvfølgelig, men hva med andre måter å utnytte elgen på?  Frank Robert Lund / Mathea Liberg Sætre, Trysilvassdragets Skogeierlag
    • Jakt som inntektskilde – jaktentreprenøren. Arve Aarhus, Utmarksavdelinga Vest AS
    • Jaktguiden - hva kreves? Dagh Bakka, Skogkurs / Haaken Christensen, IN.           

    Samarbeid og profesjonalisering

    • Hvordan blir Norge oppfattet som jaktdestinasjon fra utlandet? Har vi noe å lære av våre naboland?
    • Kan vi se til Sverige? Eller er Finland mer sammenlignbart mht. eiendomsstruktur?
    • Jakt og jaktopplevelser i et filmperspektiv. Hva er et godt jaktprodukt?
    • Flere case blir presentert.

    Jegerne, viltet og veien videre

    • Rekruttering - hvordan tar vi hånd om nye jegere? Hva etterspør den norske jegeren? Webjørn Svendsen, NJFF
    • Viltkjøttet – en viktig del av opplevelsen v/Opinion
    • Kurs og kompetansebygging. v/ Innovasjon Norge og Skogkurs.

    Priser

    Workshopen er støttet av Innovasjon Norge og deltakelse skjer til hyggelige priser:

    • Fra lunsj til lunsj med middag: kr 990,- inkl overnatting i enkeltrom
    • Dag 1 - dagpakke, inkl lunsj - uten middag: kr 400,-
    • Dag 1 - dagpakke, inkl lunsj - med middag: kr 700,-
    • Dag 2 - dagpakke, inkl lunsj: kr 400,-

    Bakgrunn for workshopen

    Workshopen er et viktig ledd i oppfølging av handlingsplanen for næringsutvikling basert på høstbare viltressurser som ble lansert i januar 2019. Samlingen vil ta utgangspunkt i situasjonen i dag, og sammen med deltakerne vil vi forsøke å komme frem til gode tiltak og forslag til løsninger for å kunne ta ut potensialet som ligger i økt næringsutvikling basert på høstbare viltressurser.

    Følgende sto bak handlingsplanen: Norges Bondelag, Norges Bonde- og Småbrukarlag, NORSKOG, Norges Jeger og Fiskerforbund og Norges Skogeierforbund. Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge og Miljødirektoratet var sekretariat for arbeidet. 


    Lenke til handlingsplanen (pdf)

     

    Innovasjon Norge og Skogkurs arrangerer workshopen.
     

    Instruktør / kursleder

  • Senior prosjektleder

    Dagh Bakka


    Ansvarlig for Vilt og utmarksnæring

    950 87 195

    db@skogkurs.no

  • Finn andre ansatte

    Kurssted vist i kart:

  • Del på sosiale medier:
  • Kurskalender

  • Butikk

    Butikk

    Elgbeitetaksering

    Flere elgområder i landet blir utsatt for overbeite. Det gir svakere dyr og store skogskader i lang tid framover. Med beitetaksering etter denne utvidede standarden, vil forvaltere av elg og skog få oversikt og holde kontroll med beitet, og det blir lettere holde elgstammen på bærekraftig nivå.

  • 120,-
  • Pris eks. frakt

    Ettersøk - av skadet hjortevilt

    Engasjementet i temaet ettersøk av skadet hjortevilt startet våren 2007 med et tredagers seminar med nordiske forelesere og stor deltagelse. Mange av deltagerne var kommunale ettersøksjegere fra viltnemder, fallviltgrupper og ettersøksringer.

  • 200,-
  • Pris eks. frakt

    Jaktledelse - Temahefte

    JAKTLEDELSE er skrevet med henblikk på dokumentasjon og bakgrunnstoff for SKIs kurs i Jaktledelse. Heftet står selvstendig, og kan derfor brukes ved ulike former for organisert opplæring eller ved selvstudium.

  • 200,-
  • Pris eks. frakt

    Jaktguiding - Temahefte

    Kompetanseheving for los og fører ved tilrettelagte jakter.

  • 180,-
  • Pris eks. frakt

    Vis flere produkter

    Kunnskap

    Kunnskap

    Skogshøns og skogbruk

    Skogshønsene jerpe, orrfugl og storfugl krever at det tas hensyn til viktige biotoper ved skogbrukstiltak. Mye ny kunnskap fra forskningsprosjekter og praktisk forvaltning har kommer den senere tid.

  • Les artikkel
  • Verdifull jakt

    Verdifull Jakt startet opp sommeren 2011 og hadde som formål å bidra til økt omsetning for de jaktturismebedriftene som deltok i prosjektet, noe det også gjorde for de 12 bedriftene som deltok.

  • Les artikkel
  • Næringsutvikling i og omkring vernede områder

    I løpet av prosjektperioden ble det utviklet og testet ut kompetansetiltak rettet mot grunneiere og andre for å stimulere til entreprenørskap og nyskaping i og rundt vernede områder.

  • Les artikkel
  • Feltkontroll

    Feltkontroll av hjorteviltkjøtt

    Feltkontroll av hjorteviltkjøtt skal utføres av feltkontrollør som har gjennomført godkjent kurs. Ut fra kunnskap gitt i kurset og tidligere bakgrunn og praktisk erfaring, skal kontrollen vurdere dyrenes helsetilstand mens dyra var i live og den behandling slaktet og kjøttet har fått etter avliving.

  • Les artikkel
  • Foredling av hjorteviltkjøtt

    Årlig felles 6 500 ton hjorteviltkjøtt, hvorav 15 % leveres til viltbehandlingsanlegg. 85 % tas hånd om av jegerne og jaktlagene til egen husholdning og til lokal foredling. Bearbeiding og salg av viltkjøtt til andre er regulert gjennom bestemmelser som er vanskelig og til dels lite kjent. Mattilsynet skal kontrollere at bestemmelsene håndheves.

  • Les artikkel
  • Vis flere artikler

    Facebook