Du er her: Hjem / Kurs / Skogsveier / Veivedlikehold
Til:
Deltakerbegrensning: Minimum 15, Maksimum 25
Innen:
12.04.2021
Dato er ikke fastsatt... kan bli endret!
Tid:
08:00-16:00
Hvor: Storsteigen, Steigjelen 47, 2560 alvdal
I sammarbeid med kommunene i Nord-Østerdalen.
Kurset gir deltakerne innsikt i rasjonelt vegvedlikeholdsarbeid, og kunnskap om organisering og gjennomføring av vedlikehold.
Å ivareta eiendommens investeringer i skogsbil- og traktorvegnett er både nødvendig og samtidig lønnsomt.
Målgruppe
Kurset er beregnet på skogeiere, eiere av private veger og maskinførere som skal utføre eller har ansvar for vedlikehold av utmarksveger.
Emner for kurs
Varighet og praktisk info
For gjennomgang av alle emnene kreves 7,5-10 timer. Ved ønske om befaringer og praktiske øvelser kreves 15 timer. Dette avtales nærmere.
Påmelding
Påmelding skjer via oppsatte kurs i kurskalenderen. Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall kursdeltakere for gjennomføring av kurset.
Driftsteknikk og infrastruktur
Nå er det sesong for tining av stikkrenner! Tette stikkrenner kan forårsake store vann- og erosjonsskader på en vei. En stikkrenne som har fryst bør tines like før snøsmeltingen setter inn. Da er det om å gjøre å få til et lite hull. Når vannet først har begynt å renne utvider hullet seg og isen forsvinner.
I denne veilederen vil du finne grunnleggende informasjon om hva du bør tenke på ved vurdering av masser til bruk i veikroppen. Hvilke krav må følges, hva bør man tenke på og hvordan finne egnede masser.
Mange gytebekker for fisk har blitt forringet og ødelagt i tiden det har blitt anlagt skogsbilveier. Fisk skal kunne fortsette sin ferd oppover et vassdrag selv om det er anlagt en skogsbilvei over vassdraget.
Bruken av snø og is som transportbane har lange tradisjoner, men kunnskapene er i ferd med å bli glemt. Vinterbilveger og isveger er en faglig veileder for dem som ønsker å ta metodene i bruk.
Normaler for landbruksveier er en håndbok som inneholder tekniske og geometriske krav til åtte forskjellige klasser av landbruksveier, og byggebeskrivelser som forteller hvordan anleggsarbeidet bør utføres. Siste revisjon er utført i 2016.