Du er her: Hjem / Kurs / Skogsveier / Veiplanleggerkurs og samlinger
Startdato:
13.10.2020
Sluttdato:
14.10.2020
Varighet:
7.5 timer
Kurssted:
Honne hotell og konferansesenter
Kurskategori:
Til:
Deltakerbegrensning: Minimum 10, Maksimum 30
Se nyhetssak på Skogkurs.no for mer informasjon:
https://www.skogkurs.no/artikkel.cfm?Id_art=29403
Samlingen er kun for "profesjonelle veiplanleggere" og andre inviterte!
Veiplanleggeren er meget viktig for å sikre gode veianlegg. Skogkurs har fått tildelt en viktig rolle av Landbruksdirektoratet sette opp relevante kurs og samlinger for eksisterende veiplanleggere, samt med jevne mellomrom vurdere behovet for å utdanne flere veiplanleggere.
Er du en veiplanlegger (se hvem som er veiplanlegger her) eller vurderer du å bli veiplanlegger så er disse samlingene skreddersydd for deg. Du oppnår faglig innput, diskusjoner og erfaringsutvekslinger med "kollegaer".
Kurs og samlingenes innhold vil variere. Har du et eller flere temaer du vil at vi skal fokusere på. Ta kontakt.
Varighet og praktisk info
To samlinger har tradisjonelt blitt avholdt ila. et år. En på våren (over to dager) og en på høsten (dagen før Fagsamling vei). Temaene varier ofte etter ønske.
Det blir dessuten et større fokus å benytte digitale hjelpemidler og Skogkurs kan på etterspørsel vurdere å sette opp egne kurs innefor GIS og Softree.
Påmelding
Påmelding skjer via oppsatte kurs i kurskalenderen. Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall kursdeltakere for gjennomføring av kurset.
Nå er det sesong for tining av stikkrenner! Tette stikkrenner kan forårsake store vann- og erosjonsskader på en vei. En stikkrenne som har fryst bør tines like før snøsmeltingen setter inn. Da er det om å gjøre å få til et lite hull. Når vannet først har begynt å renne utvider hullet seg og isen forsvinner.
I denne veilederen vil du finne grunnleggende informasjon om hva du bør tenke på ved vurdering av masser til bruk i veikroppen. Hvilke krav må følges, hva bør man tenke på og hvordan finne egnede masser.
Mange gytebekker for fisk har blitt forringet og ødelagt i tiden det har blitt anlagt skogsbilveier. Fisk skal kunne fortsette sin ferd oppover et vassdrag selv om det er anlagt en skogsbilvei over vassdraget.
Bruken av snø og is som transportbane har lange tradisjoner, men kunnskapene er i ferd med å bli glemt. Vinterbilveger og isveger er en faglig veileder for dem som ønsker å ta metodene i bruk.
Normaler for landbruksveier er en håndbok som inneholder tekniske og geometriske krav til åtte forskjellige klasser av landbruksveier, og byggebeskrivelser som forteller hvordan anleggsarbeidet bør utføres. Siste revisjon er utført i 2016.