Du er her: Hjem / Kurs / Hogst og Skogsdrift / Grunnleggende vedlikehold og bruk av motorsag og ryddesag - 22,5 timer
Startdato:
21.09.2020
Sluttdato:
23.09.2020
Varighet:
22.5 timer
Kurssted:
Valle
Kurskategori:
Til:
Kjell Arne Rosseland
Telefon: 91835575
E-post: karnross@online.no
Deltakerbegrensning: Minimum 5, Maksimum 6
Innen:
14.09.2020
Ved manglende fremmøte, eller avmelding mindre enn 3 dager før kursstart, fakturerers full kurspris.
Eget opplegg
Sikkerhetsopplæring.
Kurset er tilpasset skogeiere såvel som ansatte utenfor skogbruket som linjeryddere, e-verk, vegvesen, jernbane, kommune m.fl. og gir dokumentert sikkerhetsopplæring for bruk av motorsag og ryddesag.
Arbeidstilsynets forskrift om «Utførelse av arbeid» av 1. januar 2013 setter krav til sikkerhetsopplæring. Kurset er tilpasset sikkerhetskravene for dokumentert opplæring når «normale» felle- og kviste operasjoner skal utføres med motorsag.
Etter å ha gjennomført dette kurset får deltakerne utstedt kursbevis med spesifikasjon av opplæringens innhold. Beviset er deltakerens og arbeidsgiverens dokumentasjon på sikkerhetsopplæringen.
For den som skal ta kurs i vindfallhogst kreves at et kurs som dette, eller med tilsvarende motorsaginnhold, er gjennomført.
Kursmateriellet gir kunnskaper om sikkerhet og anbefalinger om bruk av utstyr og utøvelse av arbeidet. Sammen med kursinstruktør kombineres teori med praktiske øvinger, basert på deltakernes arbeidssituasjon.
Kurset dekker ikke arbeid med stormfelt skog.
Målgruppe
Kurset er tilrettelagt for brukere av motorsag og ryddesag, både innen landbruket og ansatte innen e-verk, vegvesen, jernbaneverket, parkvesen m.fl .
Emner for kurset
Varighet og praktisk info
Sammen med egen kursinstruktør kombineres teori med praktiske øvinger, basert på deltakernes arbeidssituasjon. Gjennomføres over 3 arbeidsdager (22,5 timer) med 5-6 deltakere pr kurs. Kurset er tilrettelagt for å gjennomføre i tilknytning til arbeidsplassen. Det legges stor vekt på sikkerhet. Deltakerne benytter sin egen motorsag / ryddesag og sitt eget verneutstyr.
Vis instruktørautorisasjoner
Skjul instruktørautorisasjoner
Fagdag: Gullgruve på rot
Innføring i skogbruk
Skogfond
Norsk PEFC Skogstandard
Stell og vedlikehold av motorsag
Hogst
Risikovurdering av skog langs kraftlinjer
Foryngelse
Ungskogpleie
Tynning
Integrert plantevern
Skogsdrift med landbrukstraktor og vinsj (etter avtale)
Det er mange kostnadsdrivere som påvirker produktiviteten når ei skogsdrift skal gjennomføres. Første betingelsen for å unngå unødvendige kostnader er at vi kjenner kostnadsdriverne. Deretter kan vi sette inn tiltak; - kortsiktige og langsiktige.
Alle skogsentreprenører er på en eller annen måte konkurranseutsatte. For å vinne nye kunder, og holde på gamle, er det avgjørende å kjenne kundenes krav og forventninger.
To spørreundersøkelser kan gi deg tilbakemelding på for fornøyde skogeierne eller skogbrukslederne/virksekjøperne er med deg som entreprenør.
Det er et stort på fokus på å forebygge sporskader ved hogst og utkjøring av tømmer, og å sikre god vannkvalitet i bekker, elver og vann.
Filmklippene skal bidra til færre ulykker og bedre arbeidsmiljø ved å fokusere på de mest utsatte arbeidsoperasjonene ved bruk av motorsag og hvordan gjennomføre disse på en sikker måte.
Skogbrukets Kursinstitutt og Aktivt Skogbruk har utviklet program for beregninger ved tynning. Programmene er prøvd ut i samarbeid med maskinførere og Mjøsen Skog BA.