Foto: Trygve Øvergård

Markberedning – et viktig hjelpetiltak i foryngelsesfasen

Deltakerne vil under kurset få innføring i biologiske forhold, teknikk og utstyr, samt planlegging og organisering ved markberedning. Et viktig læremål er å kunne vurdere hvor og når markberedning er et fornuftig hjelpetiltak i foryngelsen, og å kunne velge riktig metode.

markberedning.jpg

Hensikten med markberedning er å lage gode spire- og etableringsforhold ved naturlig foryngelse eller såing, eller å lage gode plante- og vekstplasser som gjør plantearbeidet lettere.

Emner for kurset

  • Jordsmonn og vegetasjon
  • Temperaturforhold, vannhusholdning, næringsforhold
  • Prioritering av felter
  • Prinsipper og metoder, ulike aggregater
  • Planlegging og organisering
  • Prestasjoner og lønnsomhet

Varighet og praktisk info
Kursvarighet på 7,5-15 timer anbefales, men også 4 timers innføringskurs kan gjennomføres.
Ved kort kursvarighet reduseres innholdet. Kursinnholdet blir justert i forhold til deltakernes behov og arbeidsoppgaver. Kurset krever ingen spesielle forkunnskaper, men det er en fordel å ha eller skaffe seg kunnskaper om foryngelse, for å kunne bruke markberedningen effektivt i foryngelsesfasen.  Kurs gjennomføres med 5-6 deltakere i deres eget nærmiljø.

Kontakt

  • Geir Myklestad

    Senior prosjektleder

    Aktivt Skogbruk

    Telefon: 952 71 799

    E-post: gm@skogkurs.no