Skogfond på skattemeldingen

Snart skal skattemeldingen leveres. Både du som driver skog som virksomhet og du som er såkalt kapitalskogeier må rapportere slik at dere får med skattefordelen på skogfond i 2020. 

Bakgrunn

Skatteytere som etter retningslinjene faller utenfor virksomhetsbegrepet (såkalt "kapitalskogeiere") har ikke regnskapslikt og skal heller ikke levere næringsoppgave. Tilhører du denne kategorien trenger du bare gjøre en forenklet rapportering på skattemeldingen.

Likevel er det viktig å rapportere riktig. Ikke minst er det viktig å få med skattefordelen ved bruk av skogfond. Det gjelder også skogeiere som driver virksomhet og har full regnskapslikt.

Skogfondkonto - årsoppgave

Da 1. versjon av kontoutskriften ble sendt ut i januar, var de tidligere henvisningene på side 2 tatt ut. Landbruksdirektoratet har gjort en ny kjøring av kontoutskrifter. Den kan nå hentes ut via innlogging på www.skogfond.no. 


Oppdaterte hjelpemidler


Hjelpeskjema for kapitalskogeiere er til hjelp i utfyllingingen av årets skattemelding. Skjemaet kan brukes for å beregne inntekter og kostnader og ikke minst beregne den skattefrie andelen av skogfond.

 Åpne Hjelpeskjema

 

Skogfond veileder. Veilederen har samlet det meste av relevant informasjon, filmer og kalkulatorer på ett sted. Her kan du lære et meste om hvordan skogfondet kan brukes.

 Last ned Skogfond - Skogkurs veileder

 

 

 

Kontakt

  • Mikael Fønhus

    Senior prosjektleder

    Anvendt skogbruksøkonomi og entreprenørskogbruket

    Telefon: 992 87 002

    E-post: mf@skogkurs.no